Poedercoaten

Poedercoaten - ook wel poederlakken of poederverven genoemd - is een verfproces waarbij poeder met behulp van perslucht op een geaard product verstoven wordt. Dit poeder wordt via elektrostatische weg op het product aangebracht, waardoor het tijdelijk blijft 'plakken'. De elektrostatische verwerking geeft een betere dekking van de verflaag op het product. Het poeder wordt vervolgens bij een zeer hoge temperatuur in een oven gesmolten. Het resultaat is een bijzonder harde en eventueel  glanzende laklaag. Deze behandeling is vergelijkbaar met het 'moffelen' van vroeger.

Het poedercoaten is al een hele tijd erg in opkomst en begint langzaam het natlakken te verdringen. Met poedercoaten worden geen oplosmiddelen gebruikt, zodat de uitstoot veel minder is. Natuurlijk is het zowel voor de medewerkers als voor ons milieu veiliger en schoner. Daarbij - en dat is zeker niet onbelangrijk - is de poederlak zeer duurzaam door zijn hardheid.

 

Welke producten zijn geschikt om te poedercoaten

De onderlaag moet voldoen aan een aantal eisen; niet alle producten zijn dan ook te bewerken met een poedercoating. Uiteraard kunnen wij u wel altijd voorzien van vakkundig advies. Wij brengen u graag op de hoogte van de mogelijkheden.

Ook particulieren kunnen gebruik maken van onze vakkennis. Producten die vooral door particulieren worden aangeboden voor een poedercoating zijn bijvoorbeeld: verwarmingsradiatoren, motorframes, fietsframes, hekwerken etc.

Voor verdere informatie verwijzen wij u graag naar onze contactpagina. U ontvangt snel een deskundig antwoord van onze specialisten. U kunt ons natuurlijk ook bellen: 040-2858013.